top of page

Rozhovor s MARIELI nejen o vzniku zavinovaček

Navození pocitu bezpečí a klidu známého z maminčina bříška –⁠ to jsou důvody, proč své miminko zavinovat

Tereza Lerch Davídková: Porodní asistentka, laktační poradkyně, odborná garantka pro zavinovačky značky MARIELI, konzultantka pro ženy a propagátorka osobního rozvoje. Sama se vnímá jako průvodkyně žen, které se rozhodnou nastoupit na cestu mateřství, ale i těch, které mají tuto cestu daleko za sebou nebo se na ni teprve chystají.

Terezko, proč jste se rozhodla právě pro spolupráci s českou značkou MARIELI?

Jako majitelka studia Zdraví ženy chci pro své klientky jen to nejlepší. V ostrovském studiu nabízím k prodeji pouze takové produkty, za kterými si plně stojím. A mezi ně patří i zavinovačky MARIELI, které jsou vyrobeny z kvalitních certifikovaných materiálů té nejvyšší kvality, bez jakékoliv chemie a škodlivin, jež prokazuje certifikace ÖEKO-TEX. Lůžkoviny mají navíc hustě prošitou sypkovinu a tudíž jsou vhodné i pro alergiky, protože roztoči nemají šanci proniknout dovnitř. Zavinovačky jsou bohatě plněné a “povláčky” na ně jsou vyrobeny buď z bavlněného perkálu (příjemně chladí a křupe) či bavlněného saténu (hřeje a hladí). Na českém trhu jsem se zkrátka doposud nesetkala s příjemnějšími materiály.

Je dobré miminko zavinovat už od narození?

Když se miminko narodí, běží nám 4. trimestr, zavinovačka tedy pomáhá stimulovat pozvolný psychomotorický vývoj novorozence. Ze své zkušenosti doporučuji miminko odkládat právě do zavinovačky, kterou lze využít také jako polštářek, kde se tělíčko miminka krásně uvolní. Odpočinek v zavinovačce je dobrý také v boji s kojeneckou kolikou a nadýmáním. Péřová zavinovačka patří do základní výbavy a je vhodné si ji vzít s sebou už do porodnice a následně ji využívat v postýlce, v kočárku či třeba pod hrazdičku. Miminko se v ní hezky zrelaxuje a v momentě, kdy z ní odroste, může ji využívat jako větší polštářek či peřinku.


Pokud budou maminky ukládat ke spánku novorozence právě do zavinovačky MARIELI, která je nadýchaná a objemově větší, bude moci monitor dechu pod matrací snímat dech miminka?

Určitě není třeba se obávat, že by monitor dechu pod matrací zabraňoval snímání dechu. Jsou tedy ideální volbou i v průběhu nočního spánku. Další výhodou je volitelná velikost, kterou vám v MARIELI vyrobí podle vašich požadavků. Ze své zkušenosti ale doporučuji větší rozměry a to ideálně 90 x 90 cm. To aby z ní miminko rychle nevyrostlo. Tyto zavinovačky si mohou maminky také personalizovat například iniciály nebo jménem svého děťátka.

Je možné zavinovačky z husího prachového peří používat po celý rok, i v letních měsících?

Ano, nadýchaná péřová výplň má fantastické termoregulační vlastnosti –⁠ v zimě hřeje a v létě chladí. Udrží tak miminko v ideální teplotě v jakémkoliv ročním období.


21 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page